Bejárati ajtó rúdzárak

Az ETO Kft. bejárati ajtóit alapesetben 5 ponton záródó 4 görgős, kilincsműködtetésű zárral készíti, akár az S8000 IQ, akár az S9000-s rendszeréről beszélünk.

Amennyiben személyes igénye vagy akár biztosítója ennél magasabb biztonsági fokkal rendelkező rúdzárat szeretne, az alábbi lehetőségek közül választhat.

Bejárati ajtó rúdzárak

Acélcsapos rúdzárak

Három ponton reteszelő zárszerkezet, melynél az acélcsapok átfűrészelésbiztosak az edzett acélbetéteknek köszönhetően.

Bejárati ajtó rúdzárak

Acélcsapos és görgős kombinált rúdzárak

Három acélcsap és két görgős csap gondoskodik az ajtó biztonságos és tömör reteszeléséről. Az összes acélcsap átfűrészelésbiztos, a beállítható görgős csapok optimalizálják az ajtószárny rányomódását az ajtó felső és alsó tartományában és jobb hő- és hangszigetelést garantálnak. Kilincsműködtetésű kivitelben pótzárazható.

Bejárati ajtó rúdzárak

Zárókampós rúdzárak

Három ponton reteszelő zárszerkezet, melynél a zárókamók átfűrészelésbiztosak az edzett acélbetéteknek köszönhetően. Kulcsműködtetésű kivitelben pótzárazható.

Bejárati ajtó rúdzárak

Zárókampós és görgős kombinált rúdzárak

Három zárókampó és két görgős csap gondoskodik az ajtó biztonságos és tömör reteszeléséről. Az összes acélcsap átfűrészelésbiztos, a beállítható görgős csapok optimalizálják az ajtószárny rányomódását az ajtó felső és alsó tartományában és jobb hő- és hangszigetelést garantálnak.

Bejárati ajtó rúdzárak

Működtetés szempontjából megkülönböztetünk kilincs és kulcsműködtetésű rúdzárakat.

Kilincs működtetésű zár esetén a reteszelés a kilincs felfelé mozgatásával történik, így lényegesen nagyobb erők vihetők át a zárás szintjén a keretbe. Könnyű zárás valósítható meg még megvetemedett ajtó esetében is, így a kulcs véletlen beletörése nem lehetséges.

Kulcsműködtetésű zár igény leginkább abban az esetben merül fel, amikor kívül vagy kívül-belül gombkilincs ill. fogantyú jelenik meg, valamint ha elektromos nyitás szükséges.